14:31 / 07.03.2024 Происшествия

На фронті знищили перший Himars: Україна анонсувала початок розслідування

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У мережі з'явилося відео начебто першого випадку знищення реактивної системи залпового вогню HIMARS. У Комітеті ВР з питань оборони та розвідки зазначили, що перша за понад півтора року втрата цієї зброї, потребує ретельного розслідування.

Про це заявив секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в етері Свобода.Live.

За його словами, наведення точного удару балістичної ракети “Іскандер” на ціль, потребує багато часу. Він додав, що на оприлюднених кадрах HIMARS стріляє з тилу і ворожа розвідка активно працює на його виявлення.

Коли ось так літають і його "змальовують" – є там звичайні засоби, навіть на нашому, на тактичному іноді рівні, на оперативному рівні, і ти бачиш, що над тобою літає. Тому тут потрібно взагалі розбиратися, хто забезпечував ППО, хто забезпечував повітряну безпеку. Я впевнений, що якщо є на рівні командира взводу і роти ті планшети, які показують польоти БпЛА, то на рівні HIMARS у кожній машині таке має бути, і він має дивитися, що над ним літає, і виходячи з цього займати ту чи іншу позицію.

Підготував: Сергій Дага