09:08 / 07.03.2024 Происшествия

Рф лякає "масштабним наступом" на 2 області: у ЗСУ жорстко відповіли на погрози

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У ЗСУ заявили, що інформація про нібито "масштабний наступ" російських окупантів на півдні України є вкидом, який країна-агресорка росія поширює у мережі в своїх цілях. Таким чином російські окупанти намагаються вплинути на морально-психологічний стан українців.

Про це сказала начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у коментарі "24 каналу". Вона прокоментувала інформацію, яку поширюють росіяни у мережі, про нібито "масштабний наступ" окупантів на півдні, зокрема у Херсонській та Миколаївській області. Також росіяни намагалися переконати усіх, нібито Україна проводить евакуацію держслужбовців з низки міст на півдні нашої держави.

"Ця пропагандистська риторика є абсолютно передвиборчою. Вона спрямована на населення тимчасово окупованих територій, які не виявляють бажання долучатися до цирку з квазівиборами. У такий спосіб ворог інформаційно намагається тиснути на людей", – наголосила Гуменюк.

За її словами, російські загарбники поширенням інформації про нібито "масштабніший наступ" окупантів намагаються переконати мешканців окупованих територій, що їм нібито все одно доведеться жити з владою, яку "оберуть" на псевдовиборах 17 березня. Також росіяни таким чином намагаються компенсувати свої невдачі на фронті.

"Про який наступ на правий берег (Херсонщини – ред.) можна говорити, якщо вони плацдарм подолати не можуть? Вони продовжують його штурмувати на лівому березі, маючи надзвичайну перевагу за кількістю та якістю озброєння й особового складу. Але штурми постійно завершуються поразкою", – сказала начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня.

Підготував: Сергій Дага