10:24 / 05.03.2024 Происшествия

Не вдалось уникнути влучань, ворог використовував підступну тактику, – Гуменюк

Ілюстративне фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону начальник координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла подробиці нічної атаки окупантів.

"Ситуація залишається достатньо складною. Крім лінії зіткнення ворог не полишає у спокої й більш глибокі тилові регіони Півдня, зокрема Одещини, яка цієї ночі потерпала від потужної дронової атаки. 18 дронів було знищено Силами ППО. На жаль, не вдалось уникнути влучань. Цього разу ворог використовував ту саму підступну тактику, коли дрони маневрували поміж житловими й промисловими кварталами міста мільйонника, обласного центра Одеської області. Також дуже потужно маневрували в районі передмістя Одеси, враховуючи те, що там багато об'єктів і припортової інфраструктури, загрожували і з цього напрямку", – розповіла Гуменюк.

Вона також сказала: "Зрештою влучання відбулось в об'єкт рекреаційної інфраструктури, там зруйновано кілька будівель, виникла пожежа. Але, на щастя, через те, що обʼєкт з повномасштабного вторгнення не використовується, люди не постраждали. Тим не менш, ударна хвиля додатково зачепила приватну власність, це причал. Там теж, на щастя, немає постраждалих.

Але сам факт, що після атаки в ніч на 2 березня, коли постраждало багато людей, а 12 загинуло (серед них 5 дітей), ворог знову вдався до тилового терору".

Підготував: Сергій Дага