10:24 / 04.03.2024 Происшествия

Ворог має за мету оволодіти Часівим Яром, – Східне угруповання військ ЗСУ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

 

Ворог має за мету оволодіти населеним пунктом Часів Яр, однак, поки що безуспішно.

Про це в ефірі телемарафону заявив начальник пресслужби Східного угрупування військ ЗСУ Ілля Євлаш.

"Наразі на Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати населений пункт Іванівське. Йдуть жорсткі бої вже в межах міста, наші військові героїчно чинять опір та намагаються відкинути противника із зайнятих рубежів. Також ворог намагається атакувати і населений пункт Богданівка, що північніше від Часового Яру, куди перекидуються десантні підрозділи, мотострілецькі полки та бойовий армійський резерв", - зазначив Євлаш.

Він додав: "Ворог має за мету оволодіти населеним пунктом Часів Яр, однак, поки що безуспішно. Наші захисники тримають оборону . Поблизу Часового Яру зведено декілька рубежів оборони, потужні міновибухові загороження. Також десятки взводних позицій для розташування нашого особового складу та позицій відділення".

Євлаш також зауважив, що ворог продовжує застосовувати тактичну авіацію. До прикладу, сьогодні він наніс 2 авіаудари по позиціям ЗСУ, використовуючи КАБи та ще 39 ударів дронами наніс ворог поблизу Часового Яру. Відбулось 15 бойових зіткнень, в ході яких противник втратив 124 окупанти та 92 зразки озброєння та військової техніки.

Підготував: Сергій Дага