22:11 / 26.02.2024 Происшествия

Викрито посадовців, які "заробляли гроші" на закупівлях для армії

На Вінниччині поліція викрила групу посадовців Міністерства оборони, які під час проведення закупівель для військових завдали бюджету майже 4,3 млн грн збитків.

Як повідомляє пресслужба Нацполіції, 39-річний начальник одного з відділів Міноборони спільно з 68-річним підлеглим та 44-річною підлеглою, закупили 2 тисячі ліжок для військових за цінами вище ринкових.

Фігурантам загрожує до дванадцяти років ув'язнення. Під час обшуків у службових приміщеннях правоохоронці вилучили мільйон гривень, документацію, чорнові записи, комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Усім учасникам організованої злочинної групи слідчі повідомили про підозруу привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Крім ув'язнення їх можуть позбавити права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У поліції також повідомили, що 39-річному підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з можливістю внесення застави розміром 4 млн гривень. Його спільникам суд обрав запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Підготувала: Ніна Петрович