22:33 / 25.02.2024 Происшествия

Рашисти розстріляли українських військових, які здавалися в полон на Донеччині

24 лютого в Бахмутському районі окупанти розстріляли щонайменше 7 військовослужбовців Сил оборони, які здавалися в полон.

"Черговий воєнний злочин ймовірно трапився 24 лютого 2024 року в Бахмутському районі. На відео, яке нам вдалося отримати, видно, що українські військові здаються у полон: їхні руки були підійняті до верху, вони показували, що беззбройні та не несуть загрози. Росіяни мали взяти їх у полон, але натомість нещадно розстріляли.

Точну кількість страчених росіянами українців не відомо, ймовірно їх було щонайменше сім. Це військовослужбовці СОУ", -  написав Лубінець у Telegram.

Омбудсмен додав, що має інформацію про те, з якої військової частини російської армії окупанти, які нещадно стратили українців.

"Цей випадок необхідно зафіксувати як чергове порушення Росією норм міжнародного гуманітарного права. Щодо цього негайно звернуся з офіційними листами до ООН та МКЧХ, аби організації зафіксували та публічно визнали, що російські військові вбивають українських полонених", – написав він.

Підготувала: Ніна Петрович