10:24 / 20.02.2024 Происшествия

Російський пілот, який викрав в Україну вертоліт Мі-8, знайдений мертвим в Іспанії, - ЗМІ

Фото: скриншот з відео

російського льотчика Максима Кузьмінова, який викрав гелікоптер Мі-8 в Україну, як повідомляється, нібито вбили. Його тіло, за повідомленням видання Il Corrispondente, нібито знайшли в Іспанії.

За даними видання, Кузьмінова нібито вбили 12 пострілами, коли він перебував у муніципалітеті Вільяхойоса у вівторок, 13 лютого. Після цього, як стверджують журналісти, його автомобіль було зіткнуто.

При цьому, в пілота, який перейшов на бік України, нібито знайшли 100 тисяч євро.

Варто відзначити, що іспанські правоохоронці та інші офіційні джерела поки що не підтверджують факт смерті Кузьмінова.

У Мережі зазначають, що інформацію про "смерть Кузьмінова" вперше оприлюднив проект Eureka News у Twitter, з посиланням на "неофіційну інформацію" від нацгвардії. Там припускали, що "операцію могли організувати українські спецслужби".

ЗМІ має лише обліковий запис у Twitter і Telegram-канал.

Також такі чутки активно розповсюджують російські пропагандистські медіа, зокрема ТАСС. Вони посилаються на іспанські ЗМІ, в тому числі ABC та Levante-EMV, які 14 лютого оприлюднили інформацію про "смерть в Іспанії 33-річного українця".

Вік загиблого та вік Кузьмінова не збігаються. російському льотчику зараз 27 років.

BAGNET нагадує, розвідка України розкрила особу російського пілота, який не підтримав війну росії та 9 серпня 2023 року перейшов на бік України, викравши вертоліт Мі-8, завантажений компонентами до бойових літаків. 

В ГУР підтвердили смерть російського пілота Кузьмінова. Про це повідомив речник ГУР Андрій Юсов у коментарі для "Суспільного".

"Можемо підтвердити факт смерті", — зазначив представник відомства.

Підготував: Сергій Дага