18:32 / 15.02.2024 Происшествия

Окупанти перекидають підрозділи з інших ділянок фронту на Бахмутський напрямок

Фото ілюстративне

Московські окупанти перекидають підрозділи на Бахмутський напрямок з інших ділянок фронту, та намагаються атакувати в напрямку Часів Яру через Богданівку. За минулу добу на цьому напрямку українські військові знищили понад 120 одиниць техніки.

Про це повідомив в етері "Єдині новини" начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш.

"На Бахмутському напрямку за минулу добу наші оборонці знищили цілий ряд різних і артилерійських систем і важкої техніки противника. Зокрема 138 окупантів ліквідовано та ще 122 одиниці озброєння", — повідомив Ілля Євлаш.

Речник додав, що ЗСУ знищили танки, бороновані машини, різні артилерійські системи, станції спостереження. Також підрозділам РЕБ разом з ППО вдалось знешкодити 95 безпілотників.

російські окупанти завдали 776 обстрілів та 7 авіаударів з літаків СУ-34 керованими бомбами.

"Зараз динаміка зберігаються найбільшою саме там. Оскільки ворог акцентує увагу поблизу Часового Яру, намагаються просунутись в районі Богданівки, перекидає туди свої резерви з інших напрямків", — повідомив Ілля Євлаш.

На Лимано-Куп'янському напрямку російські окупанти завдали 765 обстрілів з артилерії.

Українські військові ліквідували 141 окупанта та 11 одиниць техніки, декілька складів з боєприпасами та російські бліндажі.

Підготувала: Ніна Петрович