19:04 / 06.02.2024 Происшествия

Сили спецоперацій підірвали важливий об'єкт рашистів у Чорному морі

Сили спеціальних операцій ЗСУ підірвали важливий об’єкт російських військ у Чорному морі та знищили обладнання, яке допомагало окупантам атакувати безпілотниками південь України.

Про це ССО повідомили у своєму офіційному Телеграм-каналі.

Розвідка з’ясувала, що одну з незаконно захоплених видобувних платформ росіяни використовували для підсилення роботи безпілотника іранського виробництва «Мохаджер-6», а саме встановили там обладнання, що збільшує дальність і радіус його роботи.

Цей БпЛА загарбники застосовували для здійснення розвідувальної діяльності та подальших ударів дронами-камікадзе типу Shahed по об’єктах критичної інфраструктури півдня України.

Також окупанти встановили на платформі радіолокаційну станцію виявлення надводних об’єктів (від моторних човнів до кораблів) «Нева-Б», за допомогою якої контролював обстановку у північно-західній частині Чорного моря.

Спецоперацію зі знищення ворожих об’єктів у зоні постійного патрулювання авіації та флоту російських загарбників провела група 73-го морського центру ССО.

«Уночі човни українських бійців підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки об’єкт замінували. Відійшовши на безпечну відстань, бойова група здійснила підрив ворожої цілі», — йдеться у повідомленні.

У результаті спецоперації українські бійці захопили важливе обладнання загарбників та підірвали щоглу з антеною. Таким чином вдалося зробити безпечнішим пересування кораблів та обмежити можливості РФ у північно-західній частині Чорного моря.

Підготувала: Ніна Петрович