22:11 / 05.02.2024 Происшествия

Підліток помер після стоматолога

У Кривому Розі 5 лютого помер 14-річний підліток, який звертався до стоматолога міської лікарні, де йому видалили зуб, який болів декілька днів.

Як повідомили Суспільне, про це розповіла головна лікарка Олена Климович і додала, що у медзакладі розпочали внутрішнє розслідування, аби з'ясувати, що могло спричинити ускладнення.

"Відповідно до протоколів, застосовані всі необхідні знеболення, які повинні були бути в той період часу. Пацієнт пішов додому, в принципі стабільний. Через якийсь час цей пацієнт, у зв'язку з погіршенням стану, був госпіталізований до восьмої міської лікарні", - розповіла головна лікарка.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, проводять судово-медичну експертизу, аби встановити причину смерті, повідомили у поліції.

"5 лютого до поліції надійшло повідомлення від лікарні, про те, що до закладу доставлено 14-річного хлопчика, який в результаті помер", - сказала речниця Ангеліна Крадожон.

"Попередньо відомо, що дитина відвідувала стоматолога після чого йому стало зле", - розповіла.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею - неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, або обіймати певні посади, займатись певною діяльністю строком до трьох років.

Підготувала: Ніна Петрович