19:26 / 24.01.2024 Происшествия

Росіяни можуть спробувати прикрити свої злочини через падіння літака, - думка

Фото: ZnUa

Сьогодні, після падіння Іл-76 під Білгородом Міноборони ворога повідомило про нібито знаходження на борту літака 65 українських військовополонених, яких везли на обмін.

Інформацію підхопила низка російських пропагандистських ЗМІ, повідомляючи про наявність серед них 12 «азовців». У ГУР підтвердили, що планувався обмін полоненими, але це все одно не доводить перебування на борту українських військовополонених.

На думку радника міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, такими заявами  росіяни можуть спробувати перекласти із себе провину за українців, реально закатованих у тюрмах.

«Тепер ніщо не заважатиме їм списками передати «вбитих в літаку», насправді вбитих росіянами по тюрмах, наших Героїв. Та навіть розкидати частини тіл та самі тіла в зоні падіння літака», – написав Андрющенко.

Він нагадав, що раніше окупанти також відхрещувалися від удару по Драмтеатру в Маріуполі, а також по пологовому будинку міста.

Наразі Міністерство оборони не може поки підтвердити причетність ЗСУ до збиття Іл-76, у відомстві з’ясовують інформацію. При цьому Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, а також уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець зазначили, що поки з’ясовують всю можливу інформацію щодо нібито перебування на борту літака українських полонених. 

На фото з місця авіакатастрофи не видно тіл. Великої кількості крові на фото також не видно.

Підготувала: Ніна Петрович