17:28 / 24.01.2024 Происшествия

Чиновники, з допомогою судді, ставали "одинокими батьками"

Голову Білгород-Дністровського міськрайонного суду Олександра Боярського підозрюють в організації схеми з уникнення мобілізації, яка полягала у оформленні чоловіків єдиними опікунами дитини.

Як інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура, суд відсторонив його від посади.

"23 січня 2024 року за клопотанням керівника САП Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності суддю одного з районних судів Одещини, якого викрили на одержанні неправомірної вигоди за ухвалення рішення, що допомогло б уникнути мобілізації", - повідомляє САП.

За даними УП, йдеться про Боярського. Строк відсторонення – до 9 березня 2024 року, в межах строку досудового розслідування.

В межах досудового розслідування, яке здійснюють детективи НАБУ за оперативного супроводу СБУ, встановлено, що суддя одержав 1500 доларів США за обіцянку ухвалити рішення щодо встановлення місце проживання неповнолітньої дитини із батьком, аби батько дитини використовував таке рішення для уникнення мобілізації та як підставу для виїзду з нею за кордон.

16 січня слідчий суддя ВАКС застосував до Боярського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 059 800 грн застави. Заставу було внесено, тож САП звернулась до ВРП з клопотанням про відсторонення його від здійснення правосуддя.

Підготувала: Ніна Петрович