17:57 / 15.01.2024 Происшествия

У Сунака мало шансів залишитися прем'єром країни

За даними опитування, консервативна партія прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака зазнає приголомшливої поразки на виборах цього року, лейбористи отримають 385 місць у парламенті, тоді як консерватори збережуть лише 169.

Як пише The Telegraph з посиланням на опитування YouGov, такий результат можна порівняти з поразкою консерваторів у 1997 році, коли партія на чолі з Джоном Мейджором втратила приблизно стільки ж місць. І такий результат став би найбільшим падінням підтримки керівної партії у Британії з 1906 року.

Це практично гарантує Лейбористській партії щонайменше десятирічне перебування при владі, оскільки жодна партія з такою значною більшістю ще ніколи не програвала наступні вибори, пише видання.

Опитування також принесло погані новини для Шотландської національної партії, яка, за прогнозами, втратить майже половину своїх місць на користь лейбористів, зберігши лише 25.

14 тисяч осіб, опитаних YouGov, приблизно в сім разів перевищують звичайну кількість людей, які беруть участь в опитуваннях компанії.

Підготувала: Ніна Петрович