02:06 / 05.01.2024 Происшествия

Міноборони заявляє про достаню кількість бажаючих співпрацювати

У Міністерстві оборони розповіли, що 389 підрозділів Сил безпеки та оборони України розмістили оголошення про 1847 вакансій на профільних сайтах з працевлаштування і на ці вакансії прийшло понад 17500 відгуків.

Як повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова, в середньому 9 відгуків на одну вакансію.

"Наприкінці 2023-го року Міноборони уклало угоди із чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики і почали співпрацю в інтересах поповнення українського війська мотивованими фахівцями. Нині оборонне відомство співпрацює із такими платформами розміщення вакансій: Lobby X, Work.ua, robota.ua, OLX Україна. 389 підрозділів Сил безпеки й оборони України розміщують свої оголошення на профільних ресурсах. Актуальних вакансій вже - 1847", - йдеться у повідомленні.

"Проєкт отримав позитивну реакцію у суспільстві і набирає обертів - люди активно відгукуються на вакансії. Маємо зараз в цілому понад 17500 відгуків. Це в середньому 9 відгуків на одну вакансію. Кількість відгуків зростає на всіх майданчиках щотижня. Так само зростає кількість вакансій від військових частин, яких стає все більше. Прогнозую, що наступні місяці ми матимемо відчутну позитивну динаміку – мова йде про тисячі залучених людей. Окрема подяка компаніям-партнерам, які безкоштовно для Міноборони проводять власні інформаційні та рекламні кампанії проєкту рекрутингу", - зазначила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

Окрім цього, організовано навчання для кадрових служб військових частин.

Наразі готується до запуску Агенція рекрутингу Міністерства оборони України.

У міністерстві нагадали, що рекрутинг – це паралельний процес із мобілізацією, який базується на підписанні контракту до кінця особливого періоду. При цьому, людина йде у визначену частину і на визначену посаду, максимально використовуючи свій цивільний досвід. Окрім того, контракт має низку переваг щодо соціального забезпечення.

Підготувала: Ніна Петрович