21:25 / 29.12.2023 Происшествия

Сьогоднішній удар – це демонстрація сутності геноцидної риторики тоталітарної рф

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зафіксували нові фейки російської пропаганди, які ворог поширює у мережі після масованої ракетної атаки. Зокрема там розповсюджують брехню про “ураження бази найманців у Львові” та “удар української ППО по пологовому у Дніпрі”.

Про це йдеться у дописі Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

“Сьогоднішній ракетний обстріл українських міст з боку путінської росії є практичним втіленням її геноцидної риторики. Загиблі й поранені українці, пошкоджені та знищені об’єкти цивільної інфраструктури – це демонстрація сутності тоталітарної рф”, – наголошують у Центрі.

Як відомо, російські терористи з ночі 29 грудня атакували Україну ракетами та дронами-камікадзе. Вибухи пролунали у низці регіонів: Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі, Сумській та Черкаській областях.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що сьогодні вночі ворог завдав масованого ракетного удару по Україні. Атаковано об’єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об’єкти. Завдяки успішній роботі ППО було успішно збито 87 крилатих ракет та 27 дронів типу “шахед”.

Підготувала: Ніна Петрович