20:40 / 29.12.2023 Происшествия

Священник Моспатріархату не пустив до церкви своїх прихожан, які перейшли до канонічної ПЦУ

Газові балончики, палиці, жінки та діти у вигляді живого щита – ось неповний перелік "аргументів", які використовував проти своїх вже колишніх прихожан настоятель Свято-Казанського храму в Ладижині Вінницької області Євген Воробйов. Подробицями ситуації поділився голова новоствореної громади Православної церкви України Михайло Бондаренко в коментарі УНН.

Ще у листопаді цього року прихожани храму провели збори, на яких більше 1300 людей прийняли рішення про перехід до Православної церкви України. 

Були оформлені усі документи. Головою церковної громади прихожани обрали учасника АТО/ООС, ветерана, громадського діяча Михайла Бондаренка.

28 грудня представники Православної церкви України намагалися цивілізовано потрапити до храму. Але на заваді їм стала ешелонована оборона у вигляді священика з газовим балончиком, жінок з дітьми, та якихось людей з палицями. 

"На відміну від них, ми вели себе максимально коректно. У нас були всі документи. Вони закрили всі входи до церкви. Правоохоронці все це фіксували. Ми не будемо вчиняти жодних протизаконних дій, будемо звертатися до суду", - зазначив Михайло Бондаренко.  

Настоятелем Свято-Казанської церкви у Ладижині поки що є Євген Воробйов. Його син молодший син Дмитро, як пишуть ЗМІ, з весни 2022 року вчиться в одній з духовних академій на території держави-агресора.

Безпосередні керівники настоятеля храму у Ладижині вже "засвітилися" у підтримці рф. 

Так, митрополит УПЦ МП Тульчнський і Брацлавський Іонафан вже отримав п’ять років за виправдання російської агресії. Архієпископ Ладижинький Сергій, взагалі, має підозру у державній зраді.

Підготувала: Ніна Петрович