10:05 / 27.12.2023 Происшествия

Росіяни змінили тактику на Херсонщині після втрати літаків, – ISW

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Інститут вивчення війни у своєму звіті повідомив, що російські загарбники після збиття Силами оборони України на тому тижні кількох винищувачів знизили темпи своїх операцій на східному березі Херсонської області. Про цей йдеться у звіті ISW.

В Інституті вивчення війни виявили, що відбувається зменшення активності російської авіації після того, як українські військові 24 і 25 грудня заявили про збиття одного ворожого літака Су-34 на Маріупольському напрямку, одного Су-30СМ над Чорним морем, на додаток до трьох Су-34, які ЗСУ знищили на півдні України з 21 по 22 грудня.

"Однак російські війська, можливо, наразі вважають за краще підвести далекобійну артилерію ближче до берегової лінії річки Дніпро, ніж ризикувати знищенням більшої кількості літаків", – зазначається у повідомленні.

У повідомленні йдеться, що експерти ISW вважають,  що потенційне розгортання російської далекобійної артилерії ближче до лінії фронту може надати ЗСУ можливість легше вражати ворога. Також, це дозволить більш вільно та безпечно діяти вздовж узбережжя Дніпра та в тилових районах на західному березі Херсонської області.

BAGNET нагадує, що 26 грудня, російські окупанти вдарили по залізничному вокзалу у Херсоні. Під обстріл потрапив евакуаційний потяг та 140 людей, які чекали на нього. Внаслідок обстрілу вокзалу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини. Ще двоє поліціянтів — в лікарні з уламковими пораненнями.

25 грудня Інститут вивчення війни у своєму звіті повідомив, що новосформований 337-й повітряно-десантний полк Збройних сил росії продовжує зазнавати втрат біля села Кринки на лівому березі Херсонської області.

25 грудня речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат повідомив, що російські війська припинили ведення активних бойових дій на Херсонському напрямку після того, як Сили оборони збили 3 російські літаки Су-34 на півдні країни.

Підготував: Сергій Дага