08:49 / 26.12.2023 Происшествия

На Сумщині знайшли 300-кілограмову боєголовку російської ракети

Фото: facebook.com/policesumy

Житель Сумської області побачив у лісі білий предмет, схожий здалеку на мішок, і подумав, що хтось з односельців та виніс у ліс сміття. Однак підійшовши ближче він зрозумів, що на землі лежить великий снаряд.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції в Сумській області.

Вилучити небезпечну знахідку доручили двом старшим інспекторам відділу вибухотехнічної служби Євгену Носку та Дмитрові Черноусу. Вони прибули у вказаний район, оглянули виявлений предмет і зробили висновок, що це бойова частина російської авіаційної крилатої ракети Х-59. Її вага близько 300 кілограмів.

"Вочевидь ракета не долетіла куди цілили росіяни через технічну несправність, або ж впала, бо була пошкоджена силами ППО України. Бойову частину найближчим часом буде знищено на спеціальному полігоні", — розповів начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Правоохоронці нагадали, що у разі загрози авіаційно-ракетного чи артилерійського ударів, громадянам потрібно негайно переміститися до укриття. Знаходячись вдома, необхідно спуститись до підвалу чи погреба.

BAGNET нагадує, що вчора, 25 грудня, Сили протиповітряної оборони України збили російську ракету Х-59 у Криворізькому районі Дніпропетровської області.

Підготував: Сергій Дага