09:27 / 25.12.2023 Происшествия

Російські десантники зазнають суттєвих втрат на півдні Херсонщини, – ISW

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті повідомив, що новосформований 337-й повітряно-десантний полк (104-та дивізія повітряно-десантних військ Збройних Сил росії), продовжує зазнавати втрат біля села Кринки на лівому березі Херсонської області.

Про це зазначено у звіті Інституту з вивчення війни.

У звіті йдеться, що матір одного з російських військовослужбовців записала відеозвернення, в якому повідомила, що нещодавно під час боїв поблизу Кринок була знищена уся перша рота 337- го полку.

Вона повідомила, що військові, які діють на цьому напрямку, не мають ефективного керівництва на рівні командирів середньої ланки. Їм бракує артилерійської підтримки і вони проводять 20 днів поспіль в окопах без води та інших засобів забезпечення. Під кінець звернення вона попросила владу рф не використовувати підрозділи полку як "гарматне м’ясо".

В ISW зазначають, що командувач повітряно-десантних військ (ПДВ), генерал-полковник Михайло Теплінський і російське командування ПДВ стикаються з проблемами непокори у лавах 104-ї дивізії.

російське опозиційне видання Mobilization News поширило відео від 24 грудня, на якому видно, як російський командир карає кількох бійців новоствореного 345-го полку 104-ї дивізії ПДВ за невиконання його наказів, змушуючи їх стрибати вночі до ями повністю без одягу.

Також, у виданні зазначили, що нестача робочої сили в росії, яка частково є результатом війни в Україні, становила близько 4,8 мільйона людей у 2023 році.

BAGNET нагадує, що 22 грудня Українські захисники знищили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 на Південному напрямку. Таким чином захисники відповіли агресору на нічну атаку дронів напередодні.

Підготував: Сергій Дага