08:21 / 19.12.2023 Происшествия

Суд усунув гірського сільського голову Романа Дмитріва з посади у справі про розтрату

Є надія, що судова система, як і вся наша країна, змінюється.

Сьогодні, 18 грудня,  Святошинський районний суд відсторонив гірського сільського голову Романа Дмитріва від посади у справі про розтрату майже 700 тисяч гривень на закупівлі автомобіля для потреб територіальної оборони. Про це написав у Facebook Ілля Болгов, повідомляє Lenta.ua.

Суддя Косик поставила першу крапку у цій резонансній для нашої громади і всієї Київщини справі. Роман Дмитрів відсторонений від посади до закінчення слідчих дій.

Скажу відверто, що я до останнього не вірив, що це можливо. Не допомогли ні дорогий адвокат, зарплата якого за одне засідання мабуть сягає місячного окладу прокурора, ні група підтримки в суді із топ-менеджменту сільради із захмарними зарплатами та бюджетників різних комунальних підприємств, яких у більшості примушують відвідувати нудні судові засідання – бо судять їх роботодавця, який платить їм зарплату. Не спасли від вироку і гроші, яких у Романа Дмитріва вдосталь (принаймні мені в особистій розмові він зізнався, що є дуже заможною людиною).

Усе це наводить мене на думку, що в нашій державі щось змінюється. Зараз під час війни у людей є особливо гострий запит на справедливість. Чиновник, який взяв хабар, вчинив розтрату чи є зрадником, має отримати справедливий вирок суду. Є надія, що судова система, як і вся наша країна, змінюється. І ці зміни ведуть нас до перемоги над ворогом як зовнішнім, так і внутрішнім.  

Нагадаю, що 11 грудня суддею Святошинського районного суду в окремому судовому засіданні було прийняте рішення про арешт майна Романа Дмитріва, а саме квартири у с. Чубинськє, де він проживає. Обвинувачуваний за цією статтею КК карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Отже, тепер є шанси, що у разі доведення вини Роман Дмитрів зможе компенсувати надані збитки громаді за рахунок продажу своєї квартири. Маю надію, що суд винесе справедливий вирок на користь нашої громади і захистить інтереси держави!

Нагадаю, що раніше за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру сільському голові Гірської громади Бориспільського району Роману Дмитріву за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовець від імені сільської ради придбав у фізичної особи транспортний засіб нібито для потреб територіальної оборони. За автомобіль з місцевого бюджету сплачено 1,2 млн грн. Відповідно до висновку судової економічної експертизи це вдвічі більше за його ринкову вартість. Таким чином дії підозрюваного спричинили матеріальну шкоду сільській раді на майже 700 тисяч гривень. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Київській області за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР Нацполіції України. 

Іван Сергієнко