06:36 / 19.12.2023 Происшествия

Прикордонники викрили дві російські розвідувальні групи на Харківщині

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Прикордонні загони виявили та відігнали від кордону Харківщини дві групи російських диверсійно-розвідувальних груп. Про це повідомив представник Держприкордонної служби Андрій Демченко.

"Їх викрили кілька днів тому. На щастя, прикордонники вчасно зреагували: виявили рух, відкрили по них вогонь і ті відійшли за лінію державного кордону. Усіма своїми діями російські війська намагаються показувати свою перевагу на цьому напрямку, але одна з їхніх основних задач — щоб Україна тримала частину сил на кордоні. Це для того, щоб ми не могли перекинути військових на важливіші напрямки, де ведуться бої", - сказав Демченко.

То того ж, він попередив, що загроза від російських ДРГ залишається також близько території Чернігівщини, Сумщини та поблизу Бахмута.

"Останніми днями найбільш активно російські війська штурмували позиції прикордонників на Бахмутському напрямку. На щастя, усі їхні спроби захопити позиції відбили. Наші хлопці активно використовують і міномети і артилерію, щоб відбивати атаки та завдавати ударів", – додав Демченко.

Підготував: Сергій Дага