19:28 / 08.12.2023 Происшествия

Суд заочно засудив колаборанта, тепер розпочнуться його пошуки

У Львові судили колаборанта, уродженця Луганщини, з окупаційного "міністерства внутрішніх справ РФ" на Херсонщині, який організовував рейди щодо незаконного затримання українців, повідомили у Службі безпеки.

Він пішов на співпрацю з ворогом та добровільно приєднався до створеного окупантами "головного управління МВС РФ у Херсонськії області" на тимчасово захопленій частині регіону.

"У травні 2022 року, за результатами співбесіди з співробітниками ФСБ, зрадник був призначений на посаду начальника так званого правоохоронного органу - "Скадовскьке РФ ГУ МВС". Перебуваючи на "посаді" колаборант організовував рейди щодо незаконного затримання українців лівобережної частини Херсонщини, яких згодом тривалий час утримували в приміщенні так званого відділу міліції", - йдеться у повідомленні.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Йому призначили 15 років ув’язнення з конфіскацією всього майна.

 "Наразі зловмисники переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині України. Тривають комплексні заходи для притягнення колаборанта до відповідальності", - додали в СБУ.

Підготувала: Ніна Петрович