18:41 / 08.12.2023 Происшествия

В Україні активно просувають російський серіал і музику з нього

Міністерство культури та інформаційної політики звернулося до блогерів із закликом не підігрувати окупантам та не просувати ворожий контент..

"В українському інтернет-просторі, зокрема серед підлітків, поширюється серіал російського виробництва, який прямо поширює насилля, кримінал та естетику, притаманну країні-агресорці. Він містить ворожу пропаганду, побутування якої в Україні в умовах війни є неприпустимим", - йдеться у заяві на сайті міністерства.

В міністерстві наголосили, що російський контент не транслюють на офіційних українських платформах. Знайти його можна лише на російських та піратських ресурсах, що є незаконним.

"Водночас блогери, які продовжують промоцію ворожого контенту, свідомо чи несвідомо, - підігрують окупантам. Адже споживаючи та розповсюджуючи продукт, вироблений державою-агресором, вони опосередковано долучаються до фінансування армії росії. Тож через просування культури ворога гинуть наші люди - і військові, і цивільні", - йдеться у заяві.

В міністерстві закликали українців усвідомлено прийняти рішення і назавжди припинити споживати російський продукт. А батьків - звернути увагу на контент, який споживають діти.

Останнім часом в Україні став популярним російський серіал "Слово пацана. Кров на асфальті", знятий на гроші уряду РФ. Серіал оповідає про молодіжні банди Казані кінця 1980-х років. Саундтрек цього серіалу очолив рейтинг найпопулярніших пісень в Україні від Apple Music.

Підготувала: Ніна Петрович