15:09 / 08.12.2023 Происшествия

Суддю Київського апеляційного суду затримали за хабар

Фото: Віктор Глиняний/ photo.unian.net

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) узяв під варту на 2 місяці суддю Київського апеляційного суду Віктора Глиняного, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 35 тисяч доларів хабаря.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

7 грудня 2023 року за клопотанням прокурора САП слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід до ще одного судді Київського апеляційного суду, який підозрюється разом з іншими трьома суддями цього суду в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

За даними джерел видання УП, йдеться про Віктора Глиняного.

ВАКС задовольнив клопотання та застосував до вказаного судді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4 997 608 грн, з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

Строк дії запобіжного заходу – 60 днів.

BAGNET нагадує, наприкінці листопада чотирьох суддів Київського апеляційного суду затримали за хабарництво. Вони погодилися скасувати арешт майна за 35 тисяч доларів. За даними слідства, 28 листопада один із суддів отримав від представника приватної компанії неправомірну вигоду за задоволення скарги на ухвалу місцевого суду про накладення арешту на повітряні судна.

Підготував: Сергій Дага