12:56 / 07.12.2023 Происшествия

ВАКС взяв під варту ще одного суддю КАС, якого підозрюють у корупції

Фото: Суддя Юрій Слива

ВАКС обрав запобіжний захід другому судді Київського апеляційного суду Юрію Сливі у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2,5 млн грн.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"6 грудня 2023 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП та застосував до другого судді Київського апеляційного суду, який разом з іншими трьома суддями апеляційного суду підозрюється в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення рішення про скасування арешту майна", – йдеться у повідомленні.

Слідчий суддя застосував до зазначеного обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2,5 млн грн і висунув відповідні процесуальні обов’язки. Термін дії заходу обмеження встановлено на 60 днів.

Підсудний на судовому засіданні повідомив, що не був осведомлений про наявність грошей в подарованій розчинній каві був шокований, коли відкрив їх під час обшуку. Він також відкидає, що ці кошти могли бути пов'язані з ухваленням рішення. Прокурор вказав, що пакет із $8300 був прихований під штанами під курткою.

Підготував: Сергій Дага