05:58 / 07.12.2023 Происшествия

У Підмосков'ї знайшли труп Іллі Ківи: ГУР підтверджує ліквідацію скандального депутата

Фото: Ілля Ківа

У Підмосков'ї виявили тіло екс-депутата Верховної Ради від партії "ОПЗЖ" Іллі Ківи. Про це повідомив телеканал "РЕН ТВ" з посиланням на джерела.

Останній пост Ківи в Telgram-каналі був опублікований 6 грудня о 9:48 за московським часом (8:48 за Києвом).

За даними телеграм-каналу "112", тіло зрадника знайшли у підмосковному котеджному селищі в Одінцово. Обставини смерті уточнюються. На місці працюють слідчі.

РосЗМІ публікують подробиці про смерть Ківи:

"Тело Ильи Кивы было обнаружено сегодня днем (6 декабря) рядом с коттеджем в отеле Велич, где Кива проживал постоянно. Нашла его работница отеля. В голове имеется отверстие, возможно от применения огнестрельного оружия. 

Илья Кива получил смертельное ранение в лесопарке и истекая кровью какое-то время шёл по тропинке в сторону основного здания отеля. Тело без признаков жизни было обнаружено в двух-трёх минутах ходьбы от отеля".

"Суспільне" стверджує з посиланням на джерела, що 46-річного Ківу ліквідували зі стрілецької зброї. Це була "спецоперація СБУ".

Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України підтверджує ліквідацію скандального депутата. Про це заявив представник ГУР МО України Андрій Юсов.

"Так, можемо підтвердити, що Ківу "всьо". Така доля спіткатиме інших зрадників України й посіпак путінського режиму", - заявив Юсов. 

Як відзначив Юсов, Ківа був одним з найбільш "огидних покидьків, зрадників й колаборантів".

BAGNET нагадує, у 2019 році Ілля Ківа обрався депутатом Ради за списком "Опозиційної платформи - За життя". До цього він очолював Соціалістичну партію України. Незадовго до початку збройного вторгнення росії в Україну Ківа залишив країну "під приводом відпочинку в Європі". Пізніше з'ясувалося, що Ілля Ківа перебуває у росії.

У березні 2022 року зрадника позбавили мандата депутата Верховної Ради, після цього проти нього порушили кілька кримінальних справ. Ківа підтримав збройну агресію проти України, про що неодноразово заявляв в ефірі політичних шоу на російських телеканалах.

13 листопада Личаківський райсуд Львова заочно засудив Іллю Ківу до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його визнали винним у закликах до насильницької зміни влади, ведення агресивної війни, державної зради та публічного використання комуністичної символіки.

Підготував: Сергій Дага