08:28 / 03.12.2023 Происшествия

Адвокати нардепа Дубінського заявили, що його побили в СІЗО

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Адвокати нардепа Олександра Дубінського заявили, що их подопечного побили у Київському СІЗО. Поліція отримала відповідну заяву.

Про це повідомляють в Telegram-каналі Дубінського.

У публікації зазначається, що невідомі нібито напали на Дубінського в СІЗО, де той перебуває. За словами нардепа, була викликана "швидка", яка констатувала численні гематоми та підозру на перелом ребра.

За даними джерел ЗМІ в правоохоронних органах, до поліції надійшла відповідна заява.

Адвокати Дубінського вимагають ухвалити рішення про переведення народного депутата до слідчого ізолятора Служби безпеки України.

BAGNET нагадує, що 11 січня 2021 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Серед них опинився й Дубінський. Санкції запровадили через "плівки Деркача".

Дубінського 1 лютого 2021 року виключили з фракції "Слуга народу", а 14 березня зняли з посади голови Київської обласної організації "Слуга народу".

У серпні цього року генеральний прокурор повідомив про підозру у службовому підробленні для виїзду за кордон народному депутату Олександру Дубінському.

Пізніше Печерський райсуд Києва обрав народному депутатові Олександру Дубінському, якого підозрюють у службовому підробленні документів для виїзду за кордон, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з носінням електронного браслета терміном до 8 жовтня.

Згодом Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань прийшли з обшуками до народного депутата Олександра Дубінського.

Так, нардепу вручили підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ).

Підготував: Сергій Дага