06:55 / 30.11.2023 Происшествия

Коломойський звернувся до ЄСПЛ через продовження арешту

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Бізнесмен Ігор Коломойський, який є фігурантом кримінальної справи, звернувся до Європейського суду з прав людини через рішення продовжити йому арешт іще на два місяці. Про це йдеться в заяві його адвоката Олександра Лисака, яку цитує Telegraf.

Олександр Лисак заявив, що суди безпідставно продовжують ув’язнення його клієнта без будь-яких доказів того, що він може перешкоджати правосуддю.

Лисак також вважає, що суди не реагують на очевидну необґрунтованість підозри в імітації внесення в касу Приватбанку 5,8 млрд гривень у 2013 році.

Адвокат, окрім того, стверджує, що кримінальне провадження проти Коломойського та його ув’язнення містить у собі приховані політичні мотиви.

BAGNET нагадує, 28 листопада Ігорю Коломойському продовжили арешт ще на два місяці.

Прокурор у справі про привласнення Ігорем Коломойським коштів ПриватБанку попросив продовжити досудове розслідування до 2 березня 2024 року включно.

7 вересня Коломойський отримав підозру в привласненні 9,2 мільярда гривень ПриватБанку.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура після оголошення підозри Ігорю Коломойському вжили заходи щодо арешту його активів.

Також нагадаємо, що Коломойський вже двічі отримував запобіжний захід у цій справі. Вперше йому обрали тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави – понад 509 мільйонів гривень. Вдруге призначили арешт до 2 січня 2024 року з альтернативою застави – 3 млрд 891 млн гривень.

За цією справою заарештували активи Коломойського на суму понад 1 мільярд гривень.

Підготував: Сергій Дага