13:15 / 20.11.2023 Происшествия

РФ здіснила масований авіаудар керованими касетними бомбами, – ISW

Ілюстративне фото з відкритих джерел

російські окупанти завдали масованого авіаудару за позиціями Сил оборони України з використанням касетних бомб "РБК-500", які були модифіковані в планувальні бомби. Атаку було здійснено вчора в районі Старомайорського Донецької області. Про це розповіли аналітики Інституту вивчення війни.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, бійці ЗСУ відбили наземні наступальні атаки російських загарбників у районі Старомайорського. Так, війська рф 19 листопада не змогли просунутися у прикордонному районі Донецької та Запорізької областей.

"російські блогери заявили, що російські війська завдали великого авіаудару з використанням касетних бомб "РБК-500", модифікованих у планувальні бомби, по українських позиціях біля Старомайорського", – повідомляє Генштаб ЗСУ.

При цьому "воєнкори" розповідають, що цей удар став "першим великим російським ударом по Україні із застосуванням цієї зброї в модифікації бомби, що планує".

BAGNET нагадує, раніше російське військо застосувало хімічну зброю одразу на двох ділянках фронту в Україні, йдеться про Бахмутський та Сватівський напрямки. Найімовірніше, ворог використав хлорпікрин, якого "в запасах чимало", і який вже не раз застосовували проти українських сил оборони.

Підготував: Сергій Дага