07:52 / 09.11.2023 Происшествия

У ДБР назвали головну версію причини загибелі помічника Залужного

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Основна версія загибелі помічника головнокомандувача ЗС України Валерія Залужного Геннадія Частякова — нещасний випадок. Але слідчі не виключають умисного вбивства на замовлення спецслужб рф.

Про це розповіла радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян.

"У кримінальному провадженні наразі висунуто чотири можливі версії події. Основна версія – це те, що стався нещасний випадок унаслідок необережного поводження з вибуховим пристроєм", – розповіла Сапьян.

Слідчі також розглядають інші можливі версії:

  • вбивство на замовлення спецслужб рф;
  • вбивство на ґрунті неприязних відносин;
  • спроба вбивства спецслужбами рф іншого офіцера Апарату Головнокомандувача ЗС України.

Радник з комунікацій ДБР також наголосила, що розслідування цієї справи перебуває на контролі керівництва бюро.

"Слідство робитиме все, щоб якнайшвидше встановити всі обставини і встановити, хто був причетний і винен, якщо підтвердиться та чи інша версія, окрім основної", – наголосила Сапьян.

BAGNET нагадує, помічник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, майор Геннадій Частяков загинув під час святкування свого Дня народження. Вибуховий пристрій спрацював в одному із подарунків.

Так, речниця МВС Мар’яна Рева в коментарі "Українській правді" повідомила, що в селі Чайки в себе вдома внаслідок необережного поводження з боєприпасами загинув 39 річний військовий. Вона також додала, що його 13 річний син тяжко поранений, його шпиталізували. Пізніше Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив факт трагічної загибелі свого помічника.

За даними джерела "УП", зі слів дружини майора Геннадія Частякова чоловік приніс подарунковий пакет, з пляшкою спиртного та подарунковими чарками у вигляді гранат. Під час відкриття пакета й стався вибух.

Своєю чергою, джерела "РБК-Україна" в правоохоронних органах повідомили, що на місці події знайшли важіль і кільце від гранати, що вибухнула. Також зазначається, що на день народження Частякову загалом подарували 6 гранат.

Своєю чергою, український журналіст та воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко, посилаючись на власні джерела, зазначив, що Частяков загинув внаслідок нещасного випадку.

Підготував: Сергій Дага