17:11 / 29.10.2023 Происшествия

Прикордонники знищили російський штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку

Військовослужбовці Держприкордонслужби 29 жовтня знищили на Авдіївському напрямку російський літак.

Інформацію в коментарі hromadske підтвердив речник ДПСУ Андрій Демченко.

За попередніми даними, йдеться про штурмовик Су-25. У нього влучив розрахунок ПЗРК прикордонного підрозділу.

Зенітна ракета, випущена прикордонниками, уразила повітряну ціль. Літак росіян задимівся, почав втрачати висоту й зник за обрієм, розповів Демченко.

Зазначимо, що штурмовик Су-25 призначений для підтримки сухопутних військ над полем бою вдень і вночі, а також для знищення об'єктів із заданими координатами. Вартість одного такого літака становить приблизно 11 млн доларів.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 29 жовтня, українські військові за час повномасштабної війни знищили в небі 320 російських літаків, 324 гелікоптери та 5399 безпілотників.

Близько двох тижнів тому російські війська пішли в масований наступ на Авдіївку Донецької області. Українські захисники втримали позиції. Генштаб повідомляв, що окупанти активно застосовують авіацію під Авдіївкою.

Президент Володимир Зеленський 27 жовтня заявив, що рф втратила щонайменше одну бригаду під час спроб узяти в облогу та захопити Авдіївку.

А міністр оборони Рустем Умєров наступного дня уточнив, що росія від початку активних штурмів уже втратила в районі Авдіївки приблизно 4 тисячі солдатів.

Підготувала: Ніна Петрович