11:59 / 20.10.2023 Происшествия

Посіпаці Медведчуку оголосили підозру: що відомо про його діяльність

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності Максиму Гольдарбу, який був ведучим телеканалу екснардепа Віктора Медведчука та лідером проросійської партії "Союз лівих сил". Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як розповіли в СБУ, стосовно фігуранта зібрали доказову базу протиправної діяльності.

Гольдарб утік із Києва на початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну та публічно підтримав збройну агресію Кремля.

За даними правоохоронців, зрадник публікував прокремлівські повідомлення на своїх каналах у Telegram та YouTube із загальною аудиторією понад 140 тис. користувачів.

У цих матеріалах Гольдарб поширював фейки про діяльність вищого військово-політичного керівництва України та про внутрішню ситуацію в країні.

"Крім того, він транслював вигадані ним "інсайди" про нібито плани декількох європейських країн "анексувати" територію на заході України", – повідомляє СБУ.

Також фігурант не раз брав участь у "телемостах" із кремлівськими пропагандистами, які готували фейкові сюжети для телеканалів тимчасово окупованого Криму та російських ток-шоу.

"Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти злочинних дій фігуранта", – йдеться у повідомленні.

Гольдарбу повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

У СБУ додали, що оскільки фігурант переховується від правосуддя, тривають комплексні заходи щодо встановлення його місцеперебування та притягнення до відповідальності за злочини.

Підготував: Сергій Дага