12:56 / 13.10.2023 Происшествия

Побиття в тернопільському ТЦК: двом військовим оголосили підозру в катуванні

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) оголосили підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони Тернопільського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соцпідтримки. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними слідства, 6 жовтня близько 22:00 у середмісті Тернополя солдат-гранатометник разом із двома невстановленими особами у військовій формі зупинили місцевого мешканця для перевірки документів.

Вони з’ясували, що чоловік народився у російському Мурманську, й запропонували проїхати до військкомату. Отримавши відмову, кілька разів вдарили його, насильно заштовхали до автомобіля та відвезли до ТЦК. Згодом його та ще одного мобілізованого військові побили у приміщенні ТЦК. Відео інциденту з’явилося в соцмережах.

Побиттю передував конфлікт потерпілих із черговим військкомату, стверджують правоохоронці. За словами свідків, чоловіки були напідпитку, вони намагалися побити чергового та забрати в нього зброю. Саме це і викликало агресію у підозрюваних.

За цим фактом теж зареєстровано кримінальне провадження.

Слідчі повідомили командиру відділу охорони та солдату-гранатометнику про підозру в катуванні (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до 10 років ув’язнення.

Крім того, солдатові закидають незаконне позбавлення волі людини, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 ККУ). Санкція статті передбачає до 5 років обмеження або позбавлення волі.

Готуються клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним та відсторонення їх від займаних посад, додали в ДБР.

Підготував: Сергій Дага