10:05 / 13.10.2023 Происшествия

Чиновницю київської РДА, яка вела Telegram-канал Азарова, відправили під арешт

Фото: СБУ

Суд обрав запобіжний захід чиновниці київської РДА, яка вела пропагандистський Telegram-канал українського експрем'єра Миколи Азарова. Її заарештували. Про це повідомила Київська міська прокуратура в Telegram.

Згідно з текстом підозри, який був опублікований на сайті Офісу Генпрокурора, йдеться про чиновницю столичної РДА Валентину Хлоп’ячу.

Суд не передбачив для підозрюваної можливості внесення застави.

BAGNET нагадує, що вчора, 12 жовтня, експрем’єр-міністру України Миколі Азарову було інкриміновано державну зраду. Так, за даними слідства, колишній прем’єр, перебуваючи на території держави-агресора, створив Telegram-канал. На якому нині розміщуються публікації пропагандистського характеру з наративами Кремля, які формують у суспільстві антиукраїнські настрої.

Правоохоронці встановили, що адміністраторами Telegram-каналу були дві поплічниці Азарова. Мова йде про ексчиновницю столичної РДА Олену Хохлову та чинну посадовицю київської РДА Валентину Хлоп’ячу. Остання наразі обіймає посаду начальника організаційного відділу в столичній райдержадміністрації.

Підготував: Сергій Дага

ТЭГИ: