18:46 / 12.10.2023 Происшествия

В Україні наявні укриття вмівстять лише половину населення

В Україні наразі загальний фонд захисних споруд, згідно з даними комісійного обстеження ДСНС, становить понад 60560 об’єктів. Цієї кількості достатньо для забезпечення захистом лише половини населення, заявив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький на брифінгу  Military Media Center.

"Якщо ми перед початком війни мали на обліку приблизно 20 тисяч захисних споруд, то станом на зараз їх вже понад 60 тисяч. З них понад 50 тисяч є придатними до укриття, тобто там населення може перебувати в нормальних умовах", - розповів Вітовецький.

До загальної кількості таких захисних споруд входять: понад 5200 сховищ, 14 тисяч протирадіаційних укриттів, понад 41 тисяча найпростіших укриттів та споруд подвійного призначення.

"Така кількість укриттів дозволяє нам забезпечити захист приблизно половини населення України", - зауважив Вітовецький.

Він також розповів, що наразі в Україні лише 70% або 19,7 тисячі навчальних закладів мають перевірені сховища для забезпечення захисту учнів, слухачів та викладацького складу.

Така кількість дозволяє забезпечити захист 57% учасників навчального процесу, уточнив він.

"Це означає, що з загальної кількості закладів освіти 70% можуть працювати в офлайн режимі, але деякі будуть працювати в декілька змін, тому що не зможуть укрити повну розрахункову кількість учнів, викладачів, інших учасників освітнього процесу одномоментно в укриттях", - зазначив Вітовецький.

Підготувала: Ніна Петрович