00:01 / 30.09.2023 Происшествия

За підривами складів в Україні та ЄС у 2014-2015 роках стоять спецпризначенці рф, – СБУ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

СБУ і ДБР викрили головних диверсантів елітного спецпідрозділу рф, які вчиняли диверсії на складах з боєприпасами в Україні та ЄС у 2014-2015 роках, повідомляє СБУ.

Служба безпеки та ДБР встановили особи всього командного складу та провідних співробітників однієї з найбільш засекречених російських спецслужб – сил спеціальних операцій зс рф.

"Серед них – чинний командувач генерал-майор Валерій Флюстіков та колишній охоронець Путіна Олексій Дюмін, який у 2014 році обіймав посаду командира спецпризначенців ГРУ", – зазначається у повідомленні.

Так, на підставі зібраних доказів обом росіянам та ще 25 представникам сил спецоперацій зс рф, а також їхнім спільникам з-поміж бойовиків “л/днр”, повідомлено про підозру в диверсіях.

"Кадрові співробітники російської спецслужби причетні до резонансних убивств і терактів на території України та Євросоюзу, зокрема до підірвання військового об’єкта в Чехії", – йдеться у заяві.

Зазначають, що за вказівкою кремля у 2015 році представники цієї спецслужби організували підрив об’єднаного складу ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ у Сватовому на Луганщині. Для цього росіяни залучили комплекс радіоелектронної боротьби “Леєр-3” з трьома дронами “Орлан-10”.

"Також працівники СБУ та ДБР у взаємодії з чеськими партнерами встановили причетність сил спецоперацій зс рф до підриву складу з озброєнням у м. Врбетице в Чехії 2014 року", – вказано у повідомленні.

Підготував: Сергій Дага