08:49 / 26.09.2023 Происшествия

Залишається під вартою: суд не задовольнив клопотання адвокатів Коломойського

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Київський апеляційний суд розглянув скаргу на запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському. Його залишили під арештом. Про це повідомляє "КИЇВ24". 

Судді відхилили прохання про зміну запобіжного заходу Коломойському на домашній арешт.

Слід зазначити, що ведучі 1+1 Наталія Мосейчук, Алла Мазур, Юрій Горбунов, а також  ексгендиректор "1+1 Media" та колишній міністр культури Олександр Ткаченко виступили із проханням взяти його на поруки. 

Усього було подано 15 відповідних клопотань.

Раніше BAGNET повідомляв, що 2 вересня 2023 року колишній власник "ПриватБанку" Ігор Коломойський отримав підозру у шахрайстві та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Тоді Коломойський відкинув всі звинувачення і заявив, що справа є політично мотивованою.

4 вересня 2023 року Коломойський був заарештований і поміщений під варту на два місяці. Пізніше суд замінив йому запобіжний захід на заставу в розмірі 509 мільйонів гривень.

А вже 7 вересня НАБУ повідомило Коломойському про підозру у заволодінні 9,2 млрд грн "ПриватБанку".

6 вересня Апеляційний суд Києва переніс розгляд справи Ігоря Коломойського на 25 вересня. До того він залишатиметься під вартою у столичному СІЗО. Причина такого рішення зі слів судді — відсутність необхідних матеріалів для розгляду справи.

8 вересня НАБУ й САП заарештували активи Коломойського вартістю понад 3 млрд грн.

Підготував: Сергій Дага