08:30 / 26.09.2023 Происшествия

Прикордонники взяли в полон мера російського міста Чайковське

Українські прикордонники взяли у полон мера російського міста Чайковське біля Пермі. Про це повідомляє Держприкордонслужба і виклала відео з бранцем.

"Третьяков Олексій, колишній очільник міста Чайковське, нещодавно був взятий у полон Силами оборони України поблизу Кліщіївки. Зізнається, що прийшов в Україну воювати з НАТО. 

Підрозділів НАТО тут не зустрів, проте визнає, що кацапська пропаганда бреше, а Крим - український", - повідомляє Держприкордонслужба.

У російських пабліках пишуть, що Олексій Третьяков очолював Чайковський з 2014 до 2018 року. У 2019 році главу міста суд визнав винним у перевищенні посадових повноважень під час передачі квартири з муніципального житлового фонду співробітниці адміністрації.

Суд призначив Третьякову покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки в колонії загального режиму. Влітку 2020 року Третьякова було звільнено умовно-достроково. Екс-мер Чайковського уклав контракт з міноборони рф 7 вересня 2023 року і проходив службу у складі батальйону "Ахмат".

Підготував: Сергій Дага