15:24 / 24.09.2023 Происшествия

Українські бійці просуваються до Криму, - полковник

На Таврійський напрямок війська рашистів підтягують резерви, побоюючись подальшого прориву Сил оборони, однак українські бійці “потроху видавлюють окупантів та рухаються вперед”, розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

За його словами, українські підрозділи продовжують видавлювати ворога, водночас проводять підготовку до сезону, коли падатиме листя і зміниться тактична обстановка. “Нам доведеться більш активно маскуватись та пересуватись”, – пояснив він.

При цьому Штупун наголосив, що в останні місяці на цей напрямок ворог підтягнув резерви, адже боїться подальшого прориву українських військ.

“Противник сюди стягує, зокрема, десантно-штурмові війська, також активно застосовує так звані загони “Шторм Z”, які упродовж останнього тижня кидають на відбиття певних позицій в районі Роботиного і по флангах. Ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці, але не відступає на великі відстані. Нам доволі важко просуватись через щільне мінування, грамотно розставлені захисні групи ворога, лісопосадки та відкриту місцевість. Але ми потроху видавлюємо окупантів та рухаємось вперед”, – розповідає офіцер.

Підготувала: Ніна Петрович