07:28 / 24.09.2023 Происшествия

Хотів втекти до росії: у Норвегії затримали екскомандира пвк "вагнера"

В Норвегії правоохоронці затримали колишнього командира пвк "вагнера" Андрія Медведєва. Він намагався втекти назад до росії. Про це повідомляє The Barents Observer.

Вагнерівця затримали в п’ятницю ввечері в селі Гренсе Якобсельв на кордоні з російською федерацією. Він намагався в темряві перетнути кордон й потрапити на Кольський півострів.

Зазначається, що спроба перетину кордону відбулась через декілька годин після того, як колишній командир "Вагнера" зустрівся з журналістом Barents Observer в центрі міста Кіркенес. Медведєв заявив про свій найти когось, хто зміг би допомогти йому перетнути кордон. Він пояснив, що незабаром його нібито екстрадують в Україну, у зв’язку з чим повернення до росії є безпечнішою альтернативою.

Після розмови Медведєву ймовірно вдалось дістатися до Гренсе Якобсельва, що за 50 км від Кіркенеса. В цьому місці Норвегію й росію розділяє мілка річка.

BAGNET нагадує, що російський правозахисний проєкт Gulagu.net. повідомив, що колишній командир кремлівської пвк "вагнера" Андрій Медведєв після участі у повномасштабній війні проти України запросив політичний притулок у Норвегії та готовий свідчити проти господаря пвк євгенія пригожина.

Раніше Медведєва затримали норвезькі правоохоронці після бійки, в якій він брав учать.

Підготував: Сергій Дага