23:04 / 21.09.2023 Происшествия

Водій "покатав" поліціянта на капоті авто

На Рівненщині судили водія, який умисно наїхав на поліцейського і протягнув його на капоті протягом 2 км, йому дали два роки іспитового терміну.

Інцидент стався в червні 2021 року біля магазину в селі Глинськ Рівненського району, коли правоохоронці приїхали в село, щоб вилучити Land Rover з деревиною невідомого походження. Однак фігурант справи аби завадити поліцейським, швидко сів за кермо вказаного позашляховика та наїхав на оперуваженого сектору кримінальної поліції, від чого той впав на капот.

Чоловік зупинився лише коли дорогу заблокували інші службові автомобілі – такі свідчення дав один з правоохоронців, який був учасником переслідування.

«Наздогнавши автомобіль, вони намагалися його зупинити, однак останній різко звернув у кукурудзяне насадження. Однак, не змігши рухатись по кукурудзяному полі, він знову виїхав на ґрунтову дорогу, де і був зупинений ними, а офіцер зліз з капоту автомобіля. В подальшому [обвинувачений] не відчиняв автомобіль та не виходив [...] В цій ситуації свідком було прийняте рішення застосувати до водія наручники, для чого ним було розбите бокове водійське скло», – описав обставини затримання правоохоронець.

Відомо, що після інциденту поліцейський пройшов огляд у лікарів, які діагностували у нього легкі тілесні ушкодження.

Дослідивши матеріали справи, суддя Ігор Мичка визнав Максима С. винним у порушенні двох статей ККУ: ч.2 ст. 342 ККУ (опір працівникові правоохоронного органу) та ч.2 ст. 345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу). Однак від відбування покарання в тюрмі його звільнили, обмежившись двома роками іспитового терміну.

Вирок поки не набрав законної сили, сторони можуть подати апеляції.

Підготувала: Ніна Петрович