13:15 / 15.09.2023 Происшествия

Мешканець Київщини у соцмережах поширював дописи із запереченням агресії рф проти України

Фото: kobl.gp.gov.ua

На Київщині повідомлено про підозру мешканцю Київщини у зв’язку з розповсюдженням матеріалів, які містять виправдання збройної агресії рф проти України, повідомляє Київська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний на своїй сторінці у соціальній мережі “Facebook” розмістив повідомлення з пропагандистським змістом. 

У одному з таких повідомлень зазначалося, що Україна розпадеться на окремі частини та припинить своє існування як незалежна суверенна держава. 

Відповідно до висновку судової лінгвістичної експертизи, в дописах  заперечувалася збройна агресія рф проти України та представлялася як внутрішній громадянський конфлікт.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

BAGNET нагадує, що СБУ повідомила про підозру ексдепутату-зраднику Сергію Поліщуку, який за гроші ФСБ заперечував існування України на ток-шоу Скабєєвої. Під час виступів на її ток-шоу "60 минут" екснардеп підтримував агресивну політику Кремля, публічно заперечував існування Української державності та поширював ворожі наративи про наявність між українцями ідеологічного протистояння.

Підготував: Сергій Дага