11:21 / 07.09.2023 Происшествия

Затримано "на гарячому": агента рф викрили, коли він встановлював "GPS-маячок" для коригування ворожого вогню

СБУ затримала агента фсб, який встановлював "GPS-маячок" для наведення російських ракет на об’єкт "Укрзалізниці", повідомляє СБУ.

Зловмисник готував ракетний удар агресора по одному зі стратегічно важливих об’єктів "Укрзалізниці" на території регіону. Для цього фігурант намагався встановити GPS-трекер біля заздалегідь визначеної окупантами цілі.

У повідомлені відомства йдеться, що за сигналами "маячка" ворог планував скоригувати свої ракети для ураження інфраструктурного об’єкта.

У разі успішного виконання ворожого завдання російський агент сподівався отримати грошову винагороду від свого "куратора" з фсб. Гроші мали надійти фігуранту на його банківську картку.

За даними слідства, затриманим виявився мешканець Славути, якого навесні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник "кримського" управління фсб.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено ноутбук, банківські картки, мобільні телефони та SIM-карти із доказами злочинних дій.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

BAGNET нагадує, 5 вересня СБУ затримала агентку рф, яка знімала стратегічні об’єкти Харкова під виглядом "селфі". Саме за її координатами влітку 2022 року загарбники здійснили ракетний удар по виробничих цехах місцевого заводу енергетичної галузі України.

Підготував: Сергій Дага