06:36 / 04.09.2023 Происшествия

Коломойський не буде вносити заставу, – адвокати

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Олігарх Ігор Коломойський не планує вносити заставу в 500 мільйонів гривень. Готується апеляція до рішення суду. Про це заявили адвокати олігарха.

На питання журналіста, чи планує Коломойський вносити заставу визначену суддею, адвокати заявили, що "ніхто не буде вносити заставу".

За словами захисників олігарха, судове засідання проходило з низкою порушень, а їм не дали часу на збір матеріалів по справі, тому наразі вони готують апеляцію.

Крім того, адвокати наголосили, що в Коломойського є захворювання, про які не було згадано під час розгляду справи в суді. Чим саме хворий олігарх захисники не уточнювали.

BAGNET нагадує, у суботу, 2 вересня, Шевченківський районний суд Києва наклав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У повідомленні від СБУ зазначено, що Коломойський був звинувачений за двома статтями Кримінального кодексу - шахрайстві (стаття 190) та легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом (стаття 209).

За даними СБУ та БЕБ, в період з 2013 по 2020 роки, бізнесмен відправив за кордон більше пів мільярда гривень, намагаючись легалізувати ці кошти через інфраструктуру банківських установ, які перебували під його контролем.

Підготував: Сергій Дага