07:33 / 25.08.2023 Происшествия

Правоохоронці на Закарпатті ліквідували канал із переправлення чоловіків через кордон

Фото: zakarpattya.net.ua

Прикордонники спільно з працівниками Нацполіції затримали двох закарпатців які переправляли чоловіків за кордон. Про це повідомляє "Закарпаття Онлайн".

"У рамках відкритого за матеріалами оперативників Мукачівського загону кримінального провадження за ст. 332 КК України прикордонники спільно з працівниками Нацполіції затримали двох закарпатців, які "спеціалізувалися" на переправленні чоловіків за кордон", – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання одного із ділків правоохоронці виявили та затримали 7 осіб призовного віку, які очікували на незаконний переїзд до Румунії через річку Тиса. Вони збиралися сплатити своїм “покровителям” по 4 тисячі доларів США за незаконний “трансфер”. Зараз правоохоронці з’ясовують обставини цього кримінального правопорушення, яке попадає під дію статті 332 частини 3 Кримінального кодексу України – “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”.

Санкція статті за такі діяння передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Варто відзначити, що за добу прикордонники затримують близько 20 ухилянтів. Найбільше спроб незаконного перетину кордону через зелену зону фіксується на рубежах з Молдовою та Румунією, а через пункти пропуску — на кордоні з Польщею. Про це речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Підготував: Сергій Дага

ТЭГИ: