10:24 / 24.08.2023 Происшествия

У Чехії чоловік побив двох жінок через те, що вони українки

Фото: novinky.cz

У місті Пласи на півночі невідомий чоловік побив двох жінок-біженок. Агресію спричинила їх національність. Про це повідомляє чеське видання Novinky.

Ми пішли з дітьми на карусель. Потім ми з Лілією сиділи на бордюрі і розмовляли. До нас під’їхала Škoda Octavia з причепом, і чоловік за кермом запитав, чи ми з України. Потім він від’їхав на кілька метрів, залишив машину заведеною і повернувся до нас.

Так літня українка описала ситуацію, що передувала самому нападу. За словами жінки, чоловік спочатку почав лаятися, потім напав на них.

Спочатку я отримала три удари кулаком в обличчя. Потім він почав тягнути мене за волосся, щоб я встала. Одразу ж накинувся на Лілію.

Вона використала можливість, коли нападник перестав звертати увагу на неї та зосередився на її подрузі. Швидко наблизившись до його автомобіля, вона витягла ключ з замка запалювання, щоб завадити йому виїхати. Жінка відбилася синцями. Вона передала патрульним фото транспортного засобу разом із номерним знаком і описала нападника.

Друга українка, мало що пам’ятає, за словами регіонального фельдшера Андреа Дівішової, її доставлено каретою швидкої допомоги до відділення невідкладної допомоги Пльзеньської університетської лікарні з порушенням свідомості. Після трьох ударів по обличчі вона знепритомніла й отямилася вже у лікарні. Медичний висновок — відкритий перелом щелепи, а також перелом вилиці та кісток носа.

Українки, які мігрували до Чехії з дітьми через кілька тижнів після повномасштабного вторгнення рф, не можуть пояснити мотив нападу.

Ми ні з ким не сварилися, нікого ні на що не провокували.

Підготував: Сергій Дага