18:13 / 19.08.2023 Происшествия

"Однозначно були навідники, є затримані": очевидець розповів про удар по центру Чернігова

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У суботу, 19 серпня, у Чернігові пролунав вибух у центрі міста. Внаслідок обстрілу є поранені та загиблі. В ефірі телемарафону очевидець ракетного удару, військовий Валерій Боровик розповів, що відбувалось у момент вибуху. 

Валерій Боровик/скріншот

Одному хлопцю відірвало руку, близько 9 загиблих, я за хвилину, за 30 секунд спустився з другого поверху на перший поверх, і у цей час прийшов прильот. На другому поверсі залишались люди. Як мінімум одна людина, з якою я говорив - це технічний персонал, обслуговував звук у приміщенні театру. 

"Був потужний вибух, нас кинуло хвилею на підлогу, скрізь повибивало шибки вікон. Фактично другого поверху, як я розумію, вже немає. Потім ми почали спускатися у бомбосховище, тому могли всім людям там, там і поранені були, допомагати. Крові багато було, поранені були не тяжкі, вмивали їх, робили перев'язки. Через 20 хвилин вже могла бути евакуація із самого бомбосховища, вже приїхала ДСНС", - сказав він. 

Всі чекали другого удару, але перший удар був зроблений професійно, однозначно були навідники, були люди, які підтверджували удари. На скільки знаю, є вже заарештовані, знаю кількість, але поки не можу говорити. 

Підготував: Сергій Дага