15:47 / 18.08.2023 Происшествия

Окупанти прискорюють "паспортизацію" в окупації, – ЦНС

Ілюстративне фото з відкритих джерел

В росії незадоволені низькими темпами "паспортизації" на окупованих територіях Луганської області. Вони надіслали у регіон "спостерігачів" для прискорення процесу.

Про це повідомляє пресслужба Центру національного спротиву (ЦНС).

"Так, перед головним колаборантом регіону — Леоніду Пасічникову була поставлена задача примусово паспортизувати всіх дітей віком 14-18 років до 1 жовтня. Для того в регіон прибули "спостерігачі" з Москви, які має на меті впровадити низку заходів й перевірити їх виконання", – пише пресслужба.

Зазначається, що до кожного тимчасово окупованого населеного пункту буде направлена комісія. Вона вишукуватиме підлітків без російського триколору.

Також комісії допомагатимуть так звані "волонтери" з кремлівських молодіжних рухів, які будуть здійснювати обхід будинків.

"Дітям пропонують за отримання паспорта безкоштовний відпочинок, а також погрожують їх батькам відсутністю соціальних виплат або недопущенням дитини до навчання", – додає ЦНС.

Раніше BAGNET повідомляв, що окупанти продовжують політику вивезення українських дітей з тимчасово окупованих територій до росії з подальшим їх асимілюванням. Так, у ЦНС зазначили, що окупанти депортували ще 450 українських дітей.

Підготував: Сергій Дага