17:10 / 17.08.2023 Происшествия

Арестовичу доведеться "дати інтерв'ю" українським правоохоронцям

На Арестовича подав заяву до Служби безпеки України блогер Олександр Нотевський за його висловлювання, що нібито ненависть українців до росіян дала їм "чудову мотивацію воювати".

Він вважає, що у тих словах  можуть бути ознаки виправдовування збройної агресії рашистів.

"Кримінальний кодекс України, стаття 436-2. 1. Виправдання, визнання правомірною, […] збройної агресії Російської Федерації проти України, караються виправними роботами на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або позбавленням волі на строк до 3 років", – написав Нотевський.

10 серпня Аресович дав інтерв'ю російські журналістці Юлії Латиніній під назвою "Розлюднення противника – неправильна стратегія України".

"Головне, що ми зробили, коли дозволили собі розлюднити росіян: це головна наша помилка. Спочатку ми трималися, а потім із задоволенням поринули в це все. Колективні українці, я маю на увазі. Ми дали середньому росіянину, мобілізованому росіянину, не кадровому, а саме мобілізованому, які зараз складають кістяк армії, дали чудову мотивацію воювати", – сказав тоді ексрадник.

Арестович вважає, що спочатку росіяни "з глибинки" йшли на війну заробити грошей або погасити кредити. А тепер вони нібито думають, що українці є загрозою для їхніх сімей. І таким чином знайшли "новий сенс" бойових дій.