09:08 / 17.08.2023 Происшествия

Сотні тисяч гектарів української землі заміновано, – Міноборони

Ілюстративне фото з відкритих джерел

В Міністерстві оборони України заявили, що понад 30% території України вже забруднено вибухонебезпечними предметами, що робить її непридатною для проживання та сільськогосподарської обробки.

Сотні тисяч гектарів землі та водойм потребують негайного розмінування. На разі площа деокупованих територій, на яких проводиться обстеження — 45 тисяч квадратних кілометрів, з яких 17 тисяч квадратних кілометрів — це землі сільськогосподарського призначення.

В повідомленні Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України зазначили, що для повноцінного функціонування країни необхідно також відновлювати транспортну інфраструктуру України.

Транспортна інфраструктура – це жива артерія, яка тримає логістику війська та країни в цілому. Мости мають бути захищені та розміновані, а зруйновані ворогом — відновлені.

З початку повномасштабного вторгнення РФ через через підрив на мінах та інших вибухонебезпечних предметах в Україні загинуло 124 цивільні особи, з них 6 дітей.

BAGNET нагадує, в Україні стартував проєкт з гуманітарного розмінування. Внаслідок держави з американською компанією Tetra Tech, яка основним партнером України з реалізації проєктної діяльності Державного Департаменту США, наша країна буде спроможна розвинути свої спроможності у галузі гуманітарного розмінування.

Підготував: Сергій Дага